Wat kost het inhuren van een receptiemedewerker voor de nacht?

Een receptiemedewerker in hotels waarborgt de veiligheid van uw gasten. Afhankelijk van de manier waarop u een receptiemedewerker inhuurt zit daar een bepaald kostenplaatje aan. In dit artikel hebben we het over de kosten die met het inhuren van een receptiemedewerker gemoeid gaan, zo kunt u daar rekening mee houden bij het opmaken van uw begroting.

Receptiemedewerker voor ´s nachts in vast dienstverband

Het aannemen van een receptiemedewerker in vast dienstverband is niet eenvoudig. U zoekt een medewerker die bekend is met de procedures binnen uw hotel en iemand die bekwaam is wanneer het om het waarborgen van de veiligheid gaat. Een receptiemedewerker voor ´s nachts vraagt vaak om andere kwalificaties dan iemand die uw receptie overdag bezet. Daarnaast blijkt het in de praktijk lastig om een receptiemedewerker langere tijd vast te houden en levert dit een behoorlijke belasting voor uw HR-afdeling op.

Afhankelijk van de ervaring van een receptiemedewerker wordt er vaak tussen €1.750,- en €2.000,- bruto betaald, als vanzelfsprekend komen de sociale premies daar nog bij. Ook spelen risico´s als ziekte een rol en dient er tijdens vakantiedagen vervanging te worden gezocht.

Receptiemedewerker voor ´s nachts als freelancer

Wanneer u een receptiemedewerker zoekt, overweegt u mogelijk om voor een freelancer te kiezen. Er hoeven immers geen sociale premies te worden afgedragen en bij ziekte hoeft er niet te worden uitbetaald. Bij het aannemen van een freelancer worden er vaak een aantal risico´s vergeten. Zo kan een freelancer worden gezien als verkapt medewerker en loopt u de kans om daarvoor beboet te worden. Daarnaast kan een freelancer van het één op het andere moment besluiten om iets anders te doen. U loopt daardoor het risico om een vaste kracht te verliezen en er ligt werk voor het vinden van een nieuwe receptiemedewerker.

Een receptiemedewerker voor ´s nachts vraagt meestal een kleine €20,- per uur. Dit is net als bij een vast dienstverband afhankelijk van de aanwezige ervaring en de vaardigheden die er benodigd zijn.

Receptiemedewerker voor ´s nachts via uitzendbureau

Wanneer u overweegt om een receptiemedewerker aan te nemen, kan het verstandig zijn om dit via een uitzendbureau te doen. Zo weet u zeker dat er op ieder moment een receptiemedewerker aanwezig is en blijft de benodigde kennis voor deze baan aanwezig bij het uitzendbureau. Bij het aannemen van een freelancer of iemand in vast dienstverband ligt dit vaak geheel anders. Daarnaast dient er tijd te worden gestoken in het vinden van medewerkers met de juiste kwalificaties. Zeker wanneer het om een receptiemedewerker voor ´s nachts gaat blijkt dit een terugkerende taak, omdat deze functie vaak tijdelijk wordt uitgevoerd.

QUSO Hotel Solutions is een bureau dat gespecialiseerd is in receptiemedewerkers voor ´s nachts. Zowel voor het beveiligen, inchecken als aanvullende werkzaamheden. Wilt u direct in contact komen met QUSO Hotel Solutions? Neem telefonisch contact op via +31 (0) 30 292 0200.