Wat is het salaris van een nachtportier / nachtreceptionist?

Bent u benieuwd naar het salaris van een nachtportier? Daar gaan we het in dit artikel uitgebreid over hebben. We hebben het over de volgende onderwerpen:

  • Wat krijg ik per uur betaald als nachtportier?
  • Wat krijg ik naast mijn salaris als nachtportier?
  • Wat is het verschil tussen bruto en netto?
  • Werken bij QUSO Hotel Solutions als nachtportier

Wat krijg ik aan salaris per uur betaald als nachtportier?

 Het salaris voor nachtportiers ligt over het algemeen rond de €10,- tot € 12,00 bruto per uur. Daarnaast heeft u te maken met vakantiegeld en een eventuele reisvergoeding. Dit is afhankelijk van de manier waarop u werkzaam bent. Wilt u weten op welk salaris u aanspraak kunt maken bij QUOS Hotel Solutions? Dan kunt u daar uiteraard contact over opnemen en kunnen wij een indicatie geven.

 Wat krijg ik naast mijn salaris aangeboden als nachtportier?

 Naast een eventuele reisvergoeding en vakantiegeld, krijgt u nog meer aangeboden wanneer u actief als nachtportier bent. Denk aan een BHV-opleiding en iemand die u inwerkt, waardoor het vak van nachtportier u op een professionele manier wordt aangeleerd. Een ervaring die voor het leven bij u blijft en iets waar u ook in de toekomst van kunt profiteren.

 Wat is het verschil tussen bruto en netto?

Soms wordt er gevraagd wat het verschil tussen een bruto en netto salaris is. Wanneer u het vak van nachtportier beoefent zal dit in de praktijk vaak klein zijn, zeker als het om een parttime functie gaan. Heeft u verschillende banen? Dan kan het verschil tussen een bruto en netto salaris groter worden. Online zijn hier verschillende tools voor te vinden, raadpleeg eventueel een belastingconsulent voor het precieze antwoord.

Freelancen als nachtportier / nachtreceptionist

Wanneer u meer wilt verdienen als nachtportier, kunt u overwegen om dit op freelance-basis te doen. Helaas worden de genomen risico’s in dat geval vaak vergeten of wordt er niet direct meegenomen wat er aan sociale lasten moet worden afgedragen. Het blijkt vaak lastig om uit te rekenen wat er onderaan de streep overblijft, terwijl dit in loondienst glashelder is. Iedere euro die wordt overgemaakt mag u houden en is salaris. Daarnaast kunt u rekenen op ondersteuning tijdens ziekte of kunt u eenvoudig naar een andere locatie worden overgeplaatst als een functie niet bevalt. Indien u als freelancer te werk gaat, kunt u niet van deze vaste basis profiteren en bent u volledig op uzelf aangewezen.

Werken bij QUSO Hotel Solutions als nachtportier

Bij QUSO Hotel Solutions vinden we het belangrijk dat onze nachtportiers een vergoeding ontvangen die bij de geldende CAO past, daarnaast wordt er ingezet op een marktconform salaris. Zo weet u zeker dat het salaris vergelijkbaar is met collega´s van andere hotels en hoeft u zich geen zorgen te maken over de hoogte van uw compensatie. Risico’s die u als freelancer zou lopen zijn uitgesloten wanneer u bij een beveiligingsbureau als QUSO Hotel Solutions werkt. Bij QUSO Hotel Solutions bent u in vaste dienst.

Wilt u direct in contact komen met QUSO Hotel Solutions? Neem telefonisch contact op via +31 (0) 30 292 0200.