Werken als nachtportier: voor- en nadelen

Overweegt u aan de slag te gaan als nachtportier? Dan profiteert u van de vrijheden van dit prachtige beroep, uiteraard schuilen er ook nadelen aan de functie van nachtportier. In dit artikel worden de voor- en nadelen op een rij gezet.

Voordelen bij werken als nachtportier

  • Flexibiliteit als nachtportier

Wanneer u aan de slag gaat als nachtportier komt daar een enorme flexibiliteit bij kijken. U gaat aan de slag op gezette tijden en springt bij wanneer dat noodzakelijk is. Op deze manier kunt u in verschillende hotels werken en vormt u een aanvulling binnen organisaties. U kunt zelf bepalen hoeveel nachten u per week draait en desgewenst kan dit later worden bijgesteld.

  • U verveelt zich nooit

Een nachtportier heeft te maken met een variatie van verschillende taken, ook als het rustig is kan er op deze manier gewerkt worden. Is er een gast die ingecheckt dient te worden? Dan helpt u daar op een klantvriendelijke wijze bij. Vanaf dat moment kan iemand van de uitgebreide faciliteiten van het hotel gaan genieten. Daarnaast werkt u de systemen bij via een computer en kunnen er eventueel ook aanvullende taken worden uitgevoerd. Denk aan het verwerken van belangrijke verzoeken van gasten of het klaarzetten van een ontbijt in kleinere hotels. In ieder hotel zijn de werkzaamheden net weer even anders.

  • U volgt een opleiding en doet ervaring op

Wanneer u aan de slag gaat als nachtportier, doet u een hele rits aan nieuwe ervaringen op. Ook wanneer u tijdelijk aan de slag gaat als nachtportier, zal dit een waardevolle toevoeging voor de toekomst zijn. Daarnaast is het mogelijk om een BHV-opleiding te volgen en worden de bekwaamheden als beveiliger bijgebracht.

  • Toeslag voor ´s nachts werken

Als u ´s nachts werkt is het gebruikelijk dat er een toeslag betaald wordt. Wanneer u fulltime aan de slag gaat als nachtportier kan deze toeslag behoorlijk oplopen. Maandelijks kan dit tot honderderen euro´s schelen met een normale baan of kunt u minder uren maken en een gelijkwaardig bedrag verdienen.

Nadelen bij werken als nachtportier

Zoals bij veel andere banen zitten er ook nadelen aan het werken als nachtportier. Denk aan werken op vakantiedagen of uw slaapritme dat verstoord raakt door een onregelmatig ritme. Gelukkig verdwijnt dit na verloop van tijd naar de achtergrond en raakt u gewend aan een leven als nachtportier. Past het uiteindelijk niet? Dan bent u in ieder geval een bijzondere ervaring rijker.

Werken als nachtportier bij QUSO Hotel Solutions

Bij QUSO Hotel Solutions kunt u per direct aan de slag als nachtportier. U kunt zich direct aanmelden en na een selectieprocedure aan ons personeelsbestand toevoegen. Wij plaatsen u vervolgens bij een hotel dat bij uw profiel past, wanneer dit een gelukkige samenwerking betreft kunt u bij ons aan het werk blijven. Blijkt u beter te passen bij een ander hotel? Dan kunt u overgeplaatst worden. Uiteraard gaat dit altijd in overleg en streven wij naar tevredenheid bij alle partijen.

Wilt u direct in contact komen met QUSO Hotel Solutions? Neem telefonisch contact op via +31 (0) 30 292 0200.